Калории
619
Калории
619
Протеини
48 г
Мазнини
28 г
Въглехидрати
43 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
700 г обезкостени пилешки бутчета Градус
½ ч.л. чесън на прах
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. куркума
½ ч.л. смлян кориандър
½ ч.л. сол
5-6 с.л. зехтин
250 г бяло зеле
1 краставица
50 г червен лук
1 морков
1 домат
3-4 с.л. чеснов сос
1 пакет арабски питки
В купичка смесете подправките и солта. Разбъркайте добре.
Начукайте месото, за да стане крехко и еднакво дебело. Всяко парче месо поръсете с подправките. Подредете парчетата едно върху друго и оставете да се мариноват за 30 минути.
В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и на части запържете парчетата месо от двете страни за 5-6 минути.
Нарежете месото на тънки лентички и оставете настрана.
Нарежете на тънки ивички зелето, краставицата и лука. Настържете моркова, а домата нарежете на полумесеци. Сложете зелето и моркова в купа, посолете и разбъркайте.
В тигана от пърженето на пилето загрейте арабските питки. Намажете питка с чеснов сос и подредете плънката на пластове: сложете от зелевата салата, краставица, домат и лук, а отгоре поставете парченца пилешко.
Загънете питката и забодете с клечка за зъби, за да не се отваря. Поднесете веднага.