Шаварма с пиле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
15 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

619

icon

Протеини

48 г

icon

Мазнини

28 г

icon

Въглехидрати

43 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:
 

  • 700 г обезкостени пилешки бутчета Градус

  • ½  ч.л. чесън на прах

  • ½  ч.л. червен пипер

  • ½  ч.л. куркума

  • ½  ч.л. смлян кориандър

  • ½  ч.л. сол

  • 5-6 с.л. зехтин

  • 250 г бяло зеле

  • 1 краставица

  • 50 г червен лук

  • 1 морков

  • 1 домат

  • 3-4 с.л. чеснов сос

  • 1 пакет арабски питки

Начин на приготвяне:

В купичка смесете подправките и солта. Разбъркайте добре.
 

Начукайте месото, за да стане крехко и еднакво дебело. Всяко парче месо поръсете с подправките. Подредете парчетата едно върху друго и оставете да се мариноват за 30 минути. 
 

В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и на части запържете парчетата месо от двете страни за 5-6 минути. 
 

Нарежете месото на тънки лентички и оставете настрана.
 

Нарежете на тънки ивички зелето, краставицата и лука. Настържете моркова, а домата нарежете на полумесеци. Сложете зелето и моркова в купа, посолете и разбъркайте.
 
В тигана от пърженето на пилето загрейте арабските питки. Намажете питка с чеснов сос и подредете плънката на пластове: сложете от зелевата салата, краставица, домат и лук, а отгоре поставете парченца пилешко. 
 
Загънете питката и забодете с клечка за зъби, за да не се отваря. Поднесете веднага. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече