Пилешки крилца с бира и медена глазура

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

584

icon

Протеини

56 г

icon

Мазнини

9 г

icon

Въглехидрати

66 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 1 бира
  • 2-3 клонки пресен розмарин
  • 6 с.л. мед
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • ½ ч.л. чили на прах

Начин на приготвяне:

В широк съд налейте бирата, сложете розмарина, чили на люспи, сол и черен пипер. Разбъркайте сместа, сложете крилцата и покрийте с фолио за свежо съхранение. Крилцата трябва да са покрити с бирата. Приберете съда в хладилника за 2-3 часа, като може 2-3 пъти да разбъркате крилцата. 

Прехвърлете месото върху решетка.  Печете 30-35 минути в предваритлено загрята до 190 градуса фурна, като поставите решетката върху съда с бира. Можете да излеете течността и в друг по-подходящ съд. Извадете месото фурната. Прехвърлете крилцата в голяма купа, залейте с меда и поръсете с чили на прах и малко сол. Разбъркайте много добре, така че меда да полепне равномерно по месото. Върнете месото върху решетката и печете още 10-15 минути, докато меда се карамелизира.

Поднесете с пържени картофи и барбекю сос.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече