Пилешки крилца с бира и медена глазура
Пресни пилешки крила
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца
- 1 бира
- 2-3 клонки пресен розмарин
- 6 с.л. мед
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чили на люспи
- ½ ч.л. чили на прах
Начин на приготвяне:
В широк съд налейте бирата, сложете розмарина, чили на люспи, сол и черен пипер. Разбъркайте сместа, сложете крилцата и покрийте с фолио за свежо съхранение. Крилцата трябва да са покрити с бирата. Приберете съда в хладилника за 2-3 часа, като може 2-3 пъти да разбъркате крилцата.
Прехвърлете месото върху решетка. Печете 30-35 минути в предваритлено загрята до 190 градуса фурна, като поставите решетката върху съда с бира. Можете да излеете течността и в друг по-подходящ съд. Извадете месото фурната. Прехвърлете крилцата в голяма купа, залейте с меда и поръсете с чили на прах и малко сол. Разбъркайте много добре, така че меда да полепне равномерно по месото. Върнете месото върху решетката и печете още 10-15 минути, докато меда се карамелизира.
Поднесете с пържени картофи и барбекю сос.