Калории
446
Калории
446
Протеини
15 г
Мазнини
26 г
Въглехидрати
38 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Сложете брашното в купа или кухненски робот. Добавете разбитите яйца, солта и налейте водата на части. Разбъркайте на средна степен за няколко минути, докато получите хубаво тесто.
Прехвърлете върху набрашнен плот и месете още няколко минути. Завийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30-40 минути.
В купа сложете пилешката кайма, добавете ситно нарязаният лук и овкусете със сол и черен пипер. Оставете да постои, за да се овкуси каймата.
Извадете тестото от хладилника, отрежете около ¼ от него, а останалото тесто отново приберете в хладилника.
Разточете кора с дебелина около 2 мм. Изрежете кръгчета с диаметър около 6-7 сантиметра. В едната половина сложете по 1-1 ½ ч.л. от плънката, прегънете на две, притиснете добре, за да се залепят и завийте крайчетата навътре, като ги прехлупите. Трябва да получите форма подобна на тортелини, без дупчицата в средата.
Подредете пелмените в поднос или чиния, с малко разстояние между тях и сложете във фризера, за да стегнат. За да си освободите място за следващите, след като стегнат, прехвърлете в плик с цип. Замразете за 24 часа преди да сготвите. Замразените пелмени може да съхранявате във фризера за около 6 месеца.
Извадете по 6-7 броя пелмени за порция.
В тенджера кипнете вода, подправете със сол и сложете 1 дафинов лист. След като зарви пускайте по 3-4 пелмена едновременно и варете около 5 минути, или докато изплуват на повърхността.
Извадете с решетъчна лъжица и разпределете в чинии за сервиране.
Поднесете пелемените с препържено масло, заквасена сметана, див лук или копър, горчица.