Парти салата Градус

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

783

icon

Протеини

36 г

icon

Мазнини

62 г

icon

Въглехидрати

21 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 8 долни бутчета Градус
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 салати литъл джем

За дресинга:

  • 2 скилидки чесън
  • 5-6 филета аншоа
  • Сок от 1 лимон
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. сос уорчестър
  • 200 г майонеза
  • 60 г настърган пармезан
  • ¼ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

 

За сервиране:

  • Хлебни крутони
  • Пармезан

 

Начин на приготвяне:

С остър нож отрежете долната страната на бутчетата, за да може лесно да почистите костта. Оголете началото на костта и издърпайте излишната кожа. Притиснете останалата кожа надолу и оголете костта възможно най-много.

Отрязаните кости и кожа ползвайте за приготвянето на бульон. 

Полейте бутчетата със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Увийте костта с алуминиево фолио, за да не потъмнее по време за печенето. Подредете в тава. Полейте с още малко зехтин и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. 

В хаван сложете филетата аншоа и чесъна и намачкайте на паста. Прехвърлете в голяма купа и добавете соса уорчестър, горчицата и лимоновия сок и разбъркайте. Сложете майонезата и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Към така приготвения дресинг прибавете настъргания пармезан и листата салата. Разбъркайте добре. Добавете хлебните крутони. 

Изпечените бутчета извадете от фурната и махнете фолиото. 

В плато за сервиране сложете овкусената салата и отгоре подредете изпечените бутчета. Поръсете с още настърган пармезан и сервирайте. 
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече