Хрупкаво пилешко на фурна
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко бонфиле
30 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 500 г пилешко бонфиле
- ½ стар хляб без кора
- 3 с.л. олио или зехтин
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
За паниране:
- 1 яйце
- 2 с. л. майонеза
- 1 ½ с. л. горчица
- 2 с. л. брашно
- ½ ч. л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
За соса:
- 5-6 с.л. майонеза
- 2 с.л. сметана или кисело мляко
- 1 ч.л. лимонов сок
- ¼ ч.л. сушен магданоз
- ¼ ч.л. сол
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Раздробете хляба в блендер. Получените трохи изсипете в тава, поръсете с олио, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и запечете за 7-8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В голяма купа сложете всички продукти за панировката и разбъркайте добре. Потапяйте пилешкото в панировката, а след това в изпечените хлебни трохи. Притиснете леко, за да полепнат добре.
Подредете в тава, покрита с хартия и печете 15-18 минути.
Поднесете пилешките бонфиленца горещи с майонезания сос и свежа салата
Затвори