Хрупкаво пилешко на фурна

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

883

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

54 г

icon

Въглехидрати

46 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле
  • ½ стар хляб без кора
  • 3 с.л. олио или зехтин
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

За паниране:

  • 1 яйце
  • 2 с. л. майонеза
  • 1 ½ с. л. горчица
  • 2 с. л. брашно
  • ½ ч. л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

За соса:

  • 5-6 с.л. майонеза
  • 2 с.л. сметана или кисело мляко
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • ¼ ч.л. сушен магданоз
  • ¼ ч.л. сол
  • щипка черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Раздробете хляба в блендер. Получените трохи изсипете в тава, поръсете с олио, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и запечете за 7-8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

В голяма купа сложете всички продукти за панировката и разбъркайте добре. Потапяйте пилешкото в панировката, а след това в изпечените хлебни трохи. Притиснете леко, за да полепнат добре.

Подредете в тава, покрита с хартия и печете 15-18 минути.

Поднесете пилешките бонфиленца горещи с майонезания сос и свежа салата

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече