Пролетна салата с пиле и бекон

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

751

icon

Протеини

19 г

icon

Мазнини

56 г

icon

Въглехидрати

44 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 150 г печено пиле
  • 130 г бекон
  • 250 г стар хляб нарязан на хапки
  • 3 с.л. червен винен оцет
  • 150 г грах пресен или замразен
  • 4 с.л. зехтин
  • ½ салата фризе
  • ½ глава фенел
  • 3-4 клонки мента
  • Сол и черен пипер на вкус
  • За маринованите репички:
  • 4-5 репички
  • 5-6 с.л. винен оцет
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Нарежете репичките и лука на тънки колелца. Сложете в купичка и залейте с оцета.
Нарежете бекона на дребни кубчета и отделете в купичка. Фенела нарежете на клинове.

В сух тиган запържете бекона за 7-8 минути, докато стане хрупкав. Извадете с решетъчна лъжица и отделете настрана.
В мазнината от бекона сложете нарязания на хапки хляб и гответе 4-5 минути до златисто. Налейте оцета, оставете да се изпари и свалете съда от котлона. Оставете хляба да се охлади.
В голяма купа сложете фенел, салата фризе, хрупкавия хляб и граха. Добавете маринованите репички и лук и накъсаното пилешко месо.
Овкусете със зехтин и разбъркайте. За финал добавете бекона и листенца мента. Посолете , разбъркайте отново и сервирайте.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече