Калории
566
Калории
566
Протеини
30 г
Мазнини
30 г
Въглехидрати
40 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
1 багета, нарязана на филийки
Загрейте голям тиган, сложете зехтина и маслото и нарязаният на филийки с дебелина 3-4 мм лук.
Посолете, покрийте съда с капак или фолио, намaлете котлона и гответе 15 минути, като разбъркате 2-3 пъти.
Махнете капака, добавете захарта и черният пипер, разбъркайте и налейте коняка. Намалете котлона на ниска степен и гответе още 20 минути, като разбърквате често.
Охладете, сложете в буркан или кутия с капак и приберете в хладилника.
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие и сложете зехтина, аншоата, каперсите и пасираният чесън.
Гответе на средно висока температура, докато всичко се запържи, а аншоата се стопи, коло 3-4 минути.
Добавете почистените, измити и отделени едно от друго пилешки дробчета, увеличете температурата и гответе 4-5 минути, колкото да променят цвета си. Налейте виното и оставете на котлона още 5-6 минути, докато виното се изпари наполовина. Трябва да остане достатъчно течност.
Подправете със сол и черен пипер, свалете съда от котлона, оставете да се охлади за 5-6 минути и прехвърлете в блендер. Пасирайте до гладкост. поднесете върху запечени филийки, като на всяка отгоре сложите от карамелизираният лук.