Капама с пиле и зеле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
150 минути
8 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

376

icon

Протеини

34 г

icon

Мазнини

64 г

icon

Въглехидрати

13 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета Градус
  • 8 долни пилешки бутчета Градус
  • 400 г бекон
  • 1 кисела зелка, около 1.2 кг
  • 3 сушени чушки
  • 2 стръка праз
  • 5 скилидки чесън
  • 50 мл олио
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 200 мл червено вино
  • 250 мл пилешки бульон
  • 2 дафинови листа
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 с.л. сушени люти чушки
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Посолете месото обилно от всички страни. 

В сух тиган запържете нарязания на кубчета бекон за 7-8 минути, докато стане хрупкав. Прехвърлете в купичка. В същия тиган запържете месото от всички страни до златисто за около 10 минути. 

Извадете месото и пак в същия тиган сложете нарязания на колелца праз. Гответе 5-6 минути, докато започне да омеква. Прибавете нарязаните на парчета чушки и целите скилидки чесън. Гответе 2-3 минути, докато чушките и чесънът се запържат леко и освободят аромата си. Сложете доматеното пюре и гответе около минута. 
Към едро нарязаното зеле добавете сместа от праз и чушки, бекона, червения пипер, чубрицата и лютите чушки. Разбъркайте добре. 

Намаслете добре глинен съд за печене. Сложете половината от зелето в него. Подредете долните бутчета, добавете дафиновия лист и покрийте с останалото зеле. Подравнете и притиснете добре, а отгоре сложете горните бутчета. Налейте виното и бульона. Покрийте съда с капак. Печете 2 часа в предварително загрята до 190 градуса фурна. 

Сервирайте ястието топло.
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече