Калории
376
Калории
376
Протеини
34 г
Мазнини
64 г
Въглехидрати
13 г
Фибри
7 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Посолете месото обилно от всички страни.
В сух тиган запържете нарязания на кубчета бекон за 7-8 минути, докато стане хрупкав. Прехвърлете в купичка. В същия тиган запържете месото от всички страни до златисто за около 10 минути.
Извадете месото и пак в същия тиган сложете нарязания на колелца праз. Гответе 5-6 минути, докато започне да омеква. Прибавете нарязаните на парчета чушки и целите скилидки чесън. Гответе 2-3 минути, докато чушките и чесънът се запържат леко и освободят аромата си. Сложете доматеното пюре и гответе около минута.
Към едро нарязаното зеле добавете сместа от праз и чушки, бекона, червения пипер, чубрицата и лютите чушки. Разбъркайте добре.
Намаслете добре глинен съд за печене. Сложете половината от зелето в него. Подредете долните бутчета, добавете дафиновия лист и покрийте с останалото зеле. Подравнете и притиснете добре, а отгоре сложете горните бутчета. Налейте виното и бульона. Покрийте съда с капак. Печете 2 часа в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Сервирайте ястието топло.