Лимоново пиле с розмарин и броколи
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пилешко филе
60 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 4 пилешки филета с кожа
- 3 с.л. зехтин
- 2 лимона
- 2 скилидки чесън
- 1 глава броколи
- 1 с.л. дижонска горчица
- 2 стръка розмарин
- 3-4 клонки пресен магданоз
- 1 ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 голяма глава червен лук
Начин на приготвяне:
Смесете ситно нарязаните розмарин и магданоз с пасирания чесън, горчицата и и 1 с.л. от зехтина в купичка. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Намажете добре от всички страни и под кожата пилешките гърди със сместа и на всяко парче под кожата сложете по 1-2 тънки резена лимон.
Сложете месото в подходяща тава и печете 22-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Накъсайте броколите на розички и ги сложете в голяма купа заедно с нарязания на едро червен лук и останалия лимон. Полейте с малко зехтин, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер.
Извадете тавата от фурната, подредете зеленчуците около пилето и печете още около 20-25 минути.
Охладете за 5-10 минути и сервирайте.
Затвори