Калории
457
Калории
457
Протеини
39 г
Мазнини
26 г
Въглехидрати
13 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Отделете бутчетата и гърдите на пилето. Отделете долните и горни бутчета. Посолете и подправете с черен пипер. Поръсете със ситно нарязания розмарин и втрийте добре в месото.
Загрейте зехтина на средно силен огън и запържете ситно нарязаните лук и чесън за 3-4 минути. Сложете месото с кожата надолу. Гответе, докато се зачерви от всички страни. Добавете дафиновия лист и месото. Разбъркайте добре. Налейте виното. Оставете за 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Сложете дафиновия лист и нарязаната на колелца люта чушка. Сложете лимоновата кора, доматите и бульона. Покрийте с капак и гответе 40 минути на тих огън.
В чиния за сервиране сложете парче месо. Залейте с малко сос от готвенето. Добавете сварен бял ориз и препечен хляб. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече