Пилешко по далматски

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
65 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

457

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

26 г

icon

Въглехидрати

13 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 400 г  смлени домати от консерва
  • 150 мл бяло вино
  • 200 мл пилешки бульон или вода
  • 3 дафинови листа
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 червена люта чушка
  • Кора от 1 лимон
  • сол
  • пипер
  • пресен магданоз за сервиране
     

Начин на приготвяне:

Отделете бутчетата и гърдите на пилето. Отделете долните и горни бутчета. Посолете и подправете с черен пипер. Поръсете със ситно нарязания розмарин и втрийте добре в месото.

Загрейте зехтина на средно силен огън и запържете ситно нарязаните лук и чесън за 3-4 минути. Сложете месото с кожата надолу. Гответе, докато се зачерви от всички страни. Добавете дафиновия лист и месото. Разбъркайте добре. Налейте виното. Оставете за 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Сложете дафиновия лист и нарязаната на колелца люта чушка. Сложете лимоновата кора, доматите и бульона. Покрийте с капак и гответе 40 минути на тих огън.

В чиния за сервиране сложете парче месо. Залейте с малко сос от готвенето. Добавете сварен бял ориз и препечен хляб. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече