Печено пиле със сметана
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пиле
45 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 1 средно голямо пиле
- 30 г масло
- 3 скилидки чесън
- 1 пилешки бульон (разтворен в 200 мл топла вода)
- 200 мл готварска сметана
- черен пипер
- сол
- 200 г гъби, нарязани на парчета
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте маслото и запържете пилето до златисто от всички страни.
Преместете в огнеупорна тенджера, поставете нарязаните на филийки скилидки чесън под бутчетата и крилцата, полейте с половината пилешки бульон, посолете, поръсете с черния пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 1 час. Махнете капака и печете още 10-15 минути, докато се получи коричка.
В мазнината, в която сте запържили пилето, задушете гъбите. Изсипете останалия бульон и загрейте. Когато заври, изместете от котлона и оставете да поизстине, след което добавете с бъркане течната сметана.
Разделете пилето на порции, разпределете в чинии, залейте със сметановия сос и сервирайте.
Затвори