Пиле с качамак и маслини
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пиле
30 минути
4 порции
Продукти:
- 4 пилешки долни бутчета
- 700 мл горещ пилешки бульон
- 150 г грис за качамак
- 120 г нарязани маслини
- 50 г ситно нарязани сушени домати
- 2 с.л. зехтин
- 40 г масло
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
За гарниране:
- ½ връзка магданоз
- 4 скилидки чесън
- Кора от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Посолете и подправете бутчетата с черен пипер. В тиган загрейте маслото и зехтина и запържете месото за 7-8 минути до златисто. Свалете от котлона и оставете настрана. В тенджера налейте бульона и кипнете. На струйка изсипете гриса за качамак при непрекъснато бъркане и гответе 4-5 минути, докато се сгъсти. Намаслете съд за печене и изсипете качамака. Отгоре поставете бутчетата и поръсете с нарязаните маслини и сушени домати. Полейте с малко зехтин и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете ястието и поръсете със смесените ситно нарязани магданоз, чесън и настърганата лимонова кора.
Затвори