Пиле с качамак и маслини

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Продукти:

  • 4 пилешки долни бутчета
  • 700 мл горещ пилешки бульон
  • 150 г грис за качамак
  • 120 г нарязани маслини
  • 50 г ситно нарязани сушени домати
  • 2 с.л. зехтин
  • 40 г масло
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

За гарниране:

  • ½ връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • Кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Посолете и подправете бутчетата с черен пипер. В тиган загрейте маслото и зехтина и запържете месото за 7-8 минути до златисто. Свалете от котлона и оставете настрана. В тенджера налейте бульона и кипнете. На струйка изсипете гриса за качамак при непрекъснато бъркане и гответе 4-5 минути, докато се сгъсти. Намаслете съд за печене и изсипете качамака. Отгоре поставете бутчетата и поръсете с нарязаните маслини и сушени домати. Полейте с малко зехтин и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете ястието и поръсете със смесените ситно нарязани магданоз, чесън и настърганата лимонова кора.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече