Пиле с мед, горчица и розмарин
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко бонфиле
60 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 500 г пилешко бонфиле
- 600 г картофи
- 2 глави лук
- 5-6 клонки пресен розмарин
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
За соса:
- 2 с.л. дижонска горчица
- 3 с.л. едра горчица
- сок от 1 голям лимон
- 1 с.л. зехтин
- 2-3 с.л. пчелен мед
- 3-4 с.л. бяло вино
- 2 скилидки чесън
- 1 ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям съд подходящ за печене загрейте зехтина и сотирайте нарязания на кубчета лук за 7-8 минути.
Свалете съда от котлона и върху лука подредете нарязаните на дебели филийки картофи. Поръсете със зехтин и подправете с черен пипер и сол. Покрийте съда с капак или фолио и печете 15-20 минути в предваритлено загрята до 200 градуса фурна, докато картофите омекнат.
В купа смесете всички продукти за соса и разбъркайте добре. Може да промените леко количествата на лимона или меда според вкуса си.
Извадете съда от фурната и върху картофите подредете пилешките филенца. Залейте със соса, сложете клонките розмарин и сложте капака. Печете 20 минути, махнете капака, пуснете грила и печете още 15-20 минути.
Поднесете ястието горещо.
Затвори