Пилешки гулаш по сръбски

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
6 порции

Продукти:

  • 1 пиле Градус
  • 6 с.л .олио
  • 2 глави ситно нарязан лук
  • Сок от ½ лимон
  • 2 обелени и нарязани домата
  • 2 клонки розмарин
  • 1 ч.л. захар
  • 1 дафинов лист
  • 5 с.л. брашно
  • 400 мл бяло вино
  • 50 г настърган кашкавал
  • ½ връзка магданоз
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете пилето на 8 парчета – отделете бутчетата, крилата и гърдите и разделете бутчетата на горни и долни. Фенерът ползвайте за приготвянето на бульон. Осолете и подправете месото с черен пипер. Оваляйте парчетата пиле в брашното и изпържете до златисто в сгорещеното олио за 4-5 минути на страна. Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук за 4-5 минути, докато омекне. Прибавете доматите, посолете, подправете с черен пипер и добавете захарта. Разбъркайте, прибавете лимоновия сок, сложете розмарина и дафиновия лист и върнете месото в съда. Налейте виното, покрийте с капак и намалете котлона. Гответе 25 минути, махнете капака и гответе още 20 минути. Извадете месото в чиния и прецедете соса. В чинии за сервиране сложете от пилешкото, налейте от соса и поръсете с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз. Поднесете с хрупкав хляб.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече