Печени пилешки крилца с люта паста – Мексико

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Необходими продукти:


1 глава - лук
5-6 скилидки - чесън
1 ч.л. - сол
4 с.л. - зехтин
1 кг - пилешки крилца
500-600 мл - доматен сос
1 ч.л. - смлян кимион
80 мл - червен винен оцет

 

 

Начин на приготвяне:


Измитите крилцата, подсушете с домакинска хартия и отрежете връхчетата. За сервиране: Зелена салата, червен боб, червен лук и царевица с кориандър.
Загрейте 2 с.л. зехтин в подходящ тиган и добавете нарязаните на дребно лук, чесън и чили чушки. Гответе 4-5 минути и прибавете кимиона. Разбъркайте и гответе още минута. Налейте оцета и оставете да се изпари за 2-3 минути.
В тенджера налейте доматения сос и прибавете зеленчуковата смес. Разбъркайте, оставете да кипне и намалете котлона.
Гответе 20 минути, докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и свалете съда от котлона. Покрийте с капак и охладете за 3 часа в хладилник.
Полейте бутчетата с останалия зехтин, разбъркайте и посолете. Сложете месото върху решетка в тава, покрита с хартия за печене, и гответе 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
За да станат крилцата лъскави и за екстра вкус, то намажете ги със смес от мед-BBQ сос и горчица и гответе така в последните 10 мин. Поднесете крилцата с охладения сос, салата и тортия питки.

 

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече