Пилешка яхния с царевица – Колумбия
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пилешко филе
50 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 3 скилидки - чесън
- 1 бр. - авокадо
- 500 гр. - пилешки гърди
- 1/2 литър - пилешки бульон
- 1/4 чаша - сок от лайм
- 1 глава - бял лук
- 500 гр. - сладки картофи
- 5-6 клонки - пресен кориандър
- 2 с.л. - кимион на прах
- 2 кочана - сладка царевица
- 500 гр. - сварен бял ориз
Начин на приготвяне:
Смесете лука, сока от лайм и кориандъра и ги пасирайте до получаването на гладък сос. Ако има нужда, добавете малко вода, за да получите желаната консистенция. Сложете соса в тенджера, добавете бульона, кимиона и нарязаната на парчета царевица. Покрийте с капак и оставете да заври. Варете 15 минути, добавете нарязаното на парчета пилешко, картофите и чесъна. Пригответе си домашен пилешки бульон. Ястието ви ще има коренно различен вкус. Ако сте направили повече бульон, то замразете го във фризера за следващи кулинарни приключения. Намалете котлона и варете 30 минути. Поднесете яхнията с варен бял ориз и гарнирайте с авокадо.