Пилешки дробчета с пържени картофи
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пилешки дробчета
40 минути
4 порции
Продукти:
- 600 г пилешки дробчета
- 2 с.л. зехтин
- Сок от 2 лимона
- 6-7 ленти бекон
- 60 г масло
- ½ връзка прясна мащерка
- 1 ч.л. чили на люспи
- Сол
- Черен пипер
- Пържени картофи за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете бекона на три по-къси ленти и нанижете по 3-4 дробчета на шиш, като редувате със сгънатите не две ленти бекон.
В тавичка сложете зехтина, сол и черен пипер, разбъркайте добре. Сложете шишчетата и развъртете в сместа, за да се намаслят от всички страни.
Изпечете в добре загрят грил тиган за 2-3 мниути от всяка страна.
Разтопете маслото и го смесете с лимоновия сок, листенца мащерка и чили на люспи. Горещите шишчета слагайте в соса и оставете там до момента на сервиране.
Поднесете с пържени картофи, прясна мещерка, соса с лимон и масло и свежи домати.