Пилешки гърди с коричка от лешници и пюре от пащърнак
Прясно пилешко филе
Продукти:
- 4 пилешки гърди Градус
- 60 г галета панко
- 40 г лешници
- 50 г настърган пармезан
- 4 с.л. майонеза
- 1 с.л. дижонска горчица
- Сол
- Черен пипер
За пюрето от пащърнак:
- 500 г пащърнак
- 500 мл прясно мляко
- 40 г масло
- 1 с.л. трюфелов зехтин
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Обеленият и нарязан на тънки колеца пащърнак сложете в тенджера. Залейте с прясното мляко. Посолете и варете на средно силен огън 15 минути от момента на завиране.
Посолете пилешките гърди и добавете майонезата и горчицата към тях. Разбъркайте добре, за да се покрие месото. Оставете настрана.
Към галетата панко прибавете смлените лешници, ситно нарязания розмарин и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Оваляйте пилешките гърди в сместта и притиснете с пръсти, за да полепне добре панировката. Подредете месото в намаслена тава за печене. Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В средата на печенето обърнете месото, за да стане коричката и от двете страни хрупкава.
Отцедете пащърнака и запазете млякото, в което е варен. Сложете пащърнака в кухненски блендер. Добавете маслото и малко от прясното мляко от варенето и 1 с.л. трюфелов зехтин. Пасирайте. Добавете още мляко, ако има нужда, до консистенцията, която желаете да постигнете.
Извадете месото от фурната и нарежете на филийки с дебелина около сантиметър.
В чиния за сервиране сложете от пюрето, отгоре поставете месото и гарнирайте със свежа салата. Поръсете с нарязани лешници и поднесете ястието топло.