Пиле с глазирани гъби шийтаке

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Продукти:

  • 800 г пилешки гърди Градус
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с.л. слънчогледово олио

За гъбите:

  • 300 г гъби шийтаке
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. кафява захар
  • 4 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 ч.л. сос срирача

 

За сервиране: 

  • 8-10 чушки падрон
  • 1 стрък пресен лук
  • Пресен кориандър
  • Семена сусам

 

Начин на приготвяне:

В широк съд сложете пасирания чесън. Добавете сол, сусамовото олио и настъргания джинджифил. Разбъркайте добре.

Разрежете пилешките гърди на две, без да стигате докрай, за да отворите като пеперуда. Покрийте с фолио и с чук за месо изтънете и изравнете.

Към продуктите от първата стъпка добавете олиото. Сложете месото в съда. Натрийте добре с маринатата. Оставете за 30 минути. 

Нарежете гъбите на дебели филийки. Към тях добавете 2 с.л. от царевичното нишесте и разбъркайте добре. В широк тиган загрейте фъстъченото олио.

Запържете гъбите за 6-7 минути. 

Към тях прибавете джинджифила, нарязания на дребно чесън, соевия сос, оризовия оцет, сусамовото олио, кафявата захар. Гответе още 2-3 минути.

Към останалото царевично нишесте добавете супена лъжица вода. Разбъркайте. Налейте към останалите продукти и гответе 1-2 минути, докато соса се сгъсти. 

Маринованото месо изпечете в добре загрят чугунен тиган или плоча за 3-4 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 2 минути от другата страна. Изпечете и лютите чушки.

В чиния за сервиране сложете едно парче пилешки гърди, добавете 3-4 лъжици от глазираните гъби и поръсете със ситно нарязан пресен лук, листа кориандър и семена сусам. Добавете люта чушка и сос срирача по желание. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече