Печено пиле с боб

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

845

icon

Протеини

84 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

53 г

icon

Фибри

13 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус, около 1.3 кг
  • 750 г зрял фасул от консерва
  • 1 глава лук
  • 60 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 400 мл пилешки бульон
  • 2-3 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. сол на вкус
  • ½ ч.л. черен пипер
  • Магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Отделете бутчетата и гърдите на пилето. Фенера може да запазите за приготвянето на бульон. Посолете месото и го подправете с черен пипер. Запържете в сгорещеното олио и масло до златисто.


Извадете месото в чиния и в същия съд сотирайте лука за 4-5 минути.


Добавете брашното и гответе 2-3 минути, докато се запържи. Прибавете доматеното пюре, разбъркайте и налейте бульона. Сложете отцедения боб в соса и върнете месото. Оставете ястието да заври. Печете 45 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.


Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече